Comunicados Centrales

Comunicat del PCTC sobre l’explosió a Proquibasa

By 10 marzo 2020 No Comments

Aquesta tarda s’ha produït una explosió en una nau de Proquibasa que ha acabat amb la vida d’un treballador en una planta propera i n’ha ferit a dinou més. A més d’ells, a hores d’ara segueix desaparegut un altre treballador que es trobava probablement a la nau en el moment de l’explosió.

Des del PCTC lamentem profundament aquest accident i volem donar el nostre condol a les famílies, als amics i als companys de feina del treballador mort en aquesta explosió.

Encara tenim fresc a la nostra memòria el tràgic accident a la petroquímica d’IQOXE al Camp de Tarragona quan ja hem de lamentar noves morts entre els nostres companys de classe.

Al marge de les diferències que pugui haver-hi entre els dos casos, de nou hem de recordar que és la classe obrera la que arrisca dia a dia la seva vida al lloc de treball. I que al sistema capitalista, la seguretat és en mans del ‘empresari i moltes vegades li resulta un obstacle per obtenir més beneficis o competir millor enfront de les altres empreses.

Aquest degoteig constant d’accidents laborals no desapareixerà amb petites intervencions estatals ni molt menys amb bona voluntat per part de la patronal. No se n’anirà fins que la seguretat sigui en mans de la classe que corre els riscos.

Des de la cèl·lula del PCTC:

  1. Expressem el nostre condol a la família, als amics i companys de feina del treballador mort.
  2. Exigir que la investigació de les causes de l’accident es faci de forma totalment rigorosa i comptant amb el comitè d’empresa.
  3. Animem a l’organització sindical i política de la classe obrera del polígon de La Verneda.

Com més força tinguem, menys impunitat tindrà l’empresari que juga amb la nostra salut i més a prop serem d’aconseguir el control de les nostres vides.

A l’espera de més informació,

Cèl·lula del PCTC “Salvador Guinot”.

Barcelona, 10 de març.

Comunicado del PCTC sobre la explosión en Proquibasa

Esta tarde se ha producido una explosión en la nave de Proquibasa que ha acabado con la vida de un trabajador de una planta cercana y ha herido a diecinueve más. Además de ellos, a esta hora continúa desaparecido otro trabajador que se encontraba probablemente en la nave en el momento de la explosión.

Desde el PCTC lamentamos profundamente este accidente y queremos expresar nuestro pésame a las familias, amigos y compañeros de trabajo del fallecido en esta explosión.

Aún tenemos fresco en nuestra memoria el trágico accidente de la Petroquímica de IQOXE en el Camp de Tarragona cuando tenemos que lamentar nuevas muertes entre nuestros compañeros de clase.

Al margen de lo que puedan diferenciarse estos dos casos, de nuevo tenemos que recordar que es la clase obrera la que arriesga cada día su vida en el puesto de trabajo. Y que en el sistema capitalista, la seguridad, está en manos del empresario y muchas veces le resulta un obstáculo para obtener más beneficios o competir mejor frente a otras empresas.

Este goteo continuo de accidentes laborales no desaparecerá con pequeñas intervenciones estatales ni mucho menos con buena voluntad por parte de la patronal. No se irá hasta que la seguridad esté en las manos de la clase que corre el riesgo.

Desde la célula de Barcelona del PCTC:

  1. Expresamos nuestras condolencias a familia, amigos y compañeros del trabajador fallecido.
  2. Exigimos que la investigación de las causas del accidente se realice de forma totalmente rigurosa y contando con el comité de empresa.
  3. Animamos a la organización sindical y política de la clase obrera del polígono de la Verneda.

Cuanta más fuerza tengamos, menos impunidad tendrá el empresario que se juega nuestra salud, y más cerca estaremos de conseguir el control de nuestras vidas.

A la espera de más información,

Célula del PCTC “Salvador Guinot”
Barcelona, 10 de marzo.