Skip to main content

La participació electoral en unes eleccions capitalistes no ha estat mai un procés net en igualtat de condicions.

La capacitat econòmica, íntimament relacionada amb la simpatia que genera el partit davant les classes dominants, marca fortament les capacitats de fer arribar el programa dels partits a la població. El Partit Comunista no té ni espera tenir mai la simpatia de les classes pudents de Catalunya, i per tant encara els processos electorals amb els pressupostos humils que representen els sectors socials que ens donen suport.

Per altra banda, se suma el silenci mediàtic imposat per la majoria dels mitjans públics i privats a les propostes comunistes. El comunisme ha estat i segueix sent l’única alternativa al sistema de dominació capitalista. Negar la nostra presència en els debats en plena campanya electoral no és altra cosa que intentar donar una aparença de pluralitat quan en realitat hi ha un acord bàsic de tots els partits en el sistema de la propietat privada dels mitjans de producció.

A aquest fet se suma la vergonyosa decisió del CCMA de donar prioritat a dos partits extraparlamentaris (JxCat i VOX) per sobre la resta. La justificació de que són partits representatius no té cap base al ser, per exemple, JxCat el primer cop que es presenta a unes eleccions. Tot es tracta d’una burda maniobra d’alts càrrecs de JxCat dintre la CCMA per aconseguir uns espais electorals que no li pertoquen, a pesar que això impliqui també donar espais a l’extrema dreta. El PCTC anuncia que presentarà una reclamació sobre aquest fet.

Oficina de premsa del PCTC

Barcelona, 25 de gener de 2021