Catalunya

No a la Llei Aragonès

By 18 julio 2019 No Comments

NO A LA LLEI ARAGONÈS

NO A LES PRIVATITZACIONS

NO AL TROSSEJAMENT DEL SECTOR PÚBLIC

 

El Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya fa una crida al conjunt de la classe treballadora i a les capes populars per oposar-se frontalment al Projecte de Llei de contractes de serveis a les persones, conegut com a Llei Aragonès, per ser un projecte de llei antiobrer i reaccionari, que d’aprovar-se significarà un dels majors atacs al sector públic de les darreres dècades.

Fa molts anys que els partits burgesos desmantellen el sector públic per posar-lo en mans privades i, així augmentar les rendes del capital. En aquesta línia, la Llei aragonès és especialment lesiva perquè apareix per la necessitat de la patronal d’homogeneïtzar tot un conjunt de privatitzacions realitzades fins ara, però també i, sobretot, per ampliar-les. Aquesta llei es vol aprovar adduint la necessitat de transposar la Directiva 2014/23/UE de la Unió Europa i la Ley de Contratos del Sector Público. Però com és habitual, el Govern de la Generalitat és pioner en l’aplicació de mesures antipopulars, ja que, a banda de tenir un caràcter antiobrer les dues normes esmentades, el redactat de la Llei Aragonès obre la porta a privatitzar serveis que encara formen part del sector públic i que integren personal funcionari o laboral públic, amb millors condicions que el personal laboral privat. ERC i JXCAT porten mesos elaborant aquest projecte de llei que, d’aprovar-se, suposarà un atac duríssim a les condicions laborals dels i les treballadores, ja que cada volta que els governs de torn trossegen el sector públic per privatitzar-lo es fa amb la finalitat de rebaixar el cost salarial i augmentar els beneficis empresarials, empitjorant de retruc la qualitat dels serveis.

Alguns partits “d’esquerres” i els grans sindicats, tot i mostrar certes reticències amb algunes parts de la llei, han comprat l’argument principal que utilitza ERC i han caigut en el fals dilema cost versus qualitat del servei. L’argument principal en defensa de la Llei Aragonès és la millora de la qualitat dels serveis gràcies a l’obligatorietat estipulada en els contractes d’avantposar aquest criteri sobre el cost. Les organitzacions obreres i “d’esquerres” que defensen la llei erren greument en aquesta posició, perquè això significa automàticament acceptar les privatitzacions del sector públic.  CCOO i UGT no poden caure en el parany de l’acceptació del mal menor segons el qual s’accepten les privatitzacions a canvi que aquestes es facin amb unes condicions laborals més dignes. La defensa de les condicions laborals dels sectors ja externalitzats s’ha de fer mitjançant la lluita obrera en la defensa dels convenis i la negociació col·lectiva i sota una demanda d’internalització al sector públic. Qualsevol atac per desmantellar al sector públic és un atac als interessos de la classe treballadora i les capes populars.

El Partit Comunista lluitarà en els pròxims mesos per endegar una campanya política que faci front directe a les polítiques antiobreres d’ERC i JXCAT, i de qualsevol partit que defensi aquest projecte.

Per una oposició frontal a la Llei aragonès.

Visca la lluita de la classe obrera!!!

 

Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya