Skip to main content

Des del PCTC volem traslladar la nostra solidaritat amb la vaga que van emprendre els/les treballadors/es del sector de logística i mercaderies a la província de Barcelona. Són centenars les raons que els porten a emprendre aquesta lluita, però ho podem resumir de manera clara i concisa en lluitar per un millor conveni i unes condicions dignes per a les milers de famílies que a Catalunya viuen d’aquesta feina.

 

Porten gairebé una dècada suportant unes condicions salarials molt pròximes a la misèria en alguns casos, durant la crisi econòmica el seu salari es va veure reduït i ara, en època de suposada bonança per al sector, la patronal els menysté proposant pujades que ni tan sols són concordes a la pujada de l’IPC.

 

La jornada laboral impossibilita la conciliació amb una vida familiar estable. Els torns flexibles de dilluns a diumenge, els horaris impossibles i les jornades de descans arbitràries són el dia a dia en aquest sector. Aquestes jornades sumades al ritme frenètic que s’ exigeix als treballadors incrementa significativament el nombre de lesions i accidents laborals.

 

A tot això cal sumar la situació d’alta temporalitat laboral, existeixen empreses on és gairebé impossible accedir com no sigui per ETT, fet que implica salaris encara més ridículs i horaris encara més tirànics.

 

Davant tant d’abús, la classe obrera ha d’organitzar-se i lluitar emprant una de les nostres millors armes: La vaga i la solidaritat.  Convidem al conjunt de plantilles de totes les empreses a que s’ uneixin a la vaga. Ahir, avui i sempre el Partit Comunista (PCTC-PCTE) estarà lluitant colze amb colze amb el poble treballador com el vam fer amb els company d’ Amazon de Madrid.

 

Des del Partit Comunista denunciem a aquestes grans empreses, com Amazon, que donen engrunes als seus treballadors/as quan ells s’emporten tot el pastís, convidem a lluitar no sols per un conveni digne, sinó per una societat més justa on els qui generem la riquesa, els qui ens llevem d’hora per a aixecar el país i ens anem al llit molt tard esgotats de tant treballar, siguem els qui tot ho decidim, una veritable democràcia al servei de la classe obrera.

Visca la lluita de la classe obrera!

 

Per un país per a la classe obrera!

 

Dimarts 29 d’octubre de 2019

Comitè Nacional del PCTC