Skip to main content

Aquest dissabte és 1 de maig, Dia dels Treballadors, i la classe obrera es prepara per sortir al carrer en defensa dels seus drets. El context de pandèmia, duríssim i molt perillós per a les nostres vides, no pot amagar el fet de que centenars de milers de treballadors a Catalunya són ja a l’atur i molts més es preparen per unir-se a ells quan s’acabin els ERTO. 

La crisi econòmica que estem patint ara no és conseqüència de la pandèmia, que ha actuat com a catalitzadora, sinó de les dinàmiques econòmiques del capitalisme i s’estava preparant des de feia tres anys. És una de les més dures de la història i els governs, català i central, estan posant a punt una bateria de mesures per carregar el pes de la crisi sobre la classe obrera. 

En aquest context, és necessari convertir l’1 de maig, Dia dels Treballadors, en una jornada de lluita i de reivindicació on fem sentir la nostra veu. Perquè els greus atacs que es preparen contra els nostres drets laborals i socials han de tenir resposta. 

La pandèmia obliga a prendre mesures estrictes per controlar l’aforament i la distància social en les concentracions, però no pot servir d’excusa per no sortir a mobilitzar-se al carrer. El moment històric ho reclama i ens hi juguem la vida, que no només perilla per la pandèmia sinó també pels desnonaments, l’atur i les retallades en serveis públics. 

Per això, el Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya ha decidit, a més de participar en les diferents convocatòries sindicals que es donaran arreu de Catalunya, convocar una concentració obrera a la Plaça Sant Jaume, a Barcelona, a les 10 del matí. 

Animem al conjunt dels amics i de les amigues del Partit, als obrers i a les obreres conscients, a acudir a la mobilització de Plaça Sant Jaume per fer sentir la veu d’una classe obrera que clama no només contra els atacs de la patronal, sinó també per la construcció d’un país on puguem manar nosaltres, els i les que tot ho produïm. 

Oficina de premsa del PCTC

30/04/2021