CatalunyaTerritorios

EN SUPORT A LA VAGA D’IQOXE: LES NOSTRES VIDES PER SOBRE DELS SEUS BENEFICIS!

By 28 marzo 2021 No Comments

El 14 de gener de 2020 una terrible explosió va sacsejar el Camp de Tarragona. El causant era un dels reactors de la fàbrica química d’IQOXE. El lamentable resultat va ser de tres morts, dos treballadors i un veí del barri de Torreforta.

Durant dies, des dels mitjans de comunicació es va posar tot el focus d’atenció en les alarmes i els plans d’emergència. D’aquesta manera, els polítics tan sols van haver de prometre revisar el PLASEQCAT, rentat-se les mans. Pràcticament ningú va fer cas de les denuncies que els propis treballadors portaven anys fent i que obligaven a posar tot el focus d’atenció de la problemàtica en les condicions laborals a l’interior de la fàbrica. La patronal de la indústria química de Tarragona, la AEQT, ha sabut maniobrar durant aquest últim any per anar rebaixant qualsevol intent de prendre mesures serioses per evitar que un accident com aquest es torni a repetir.

Els treballadors d’IQOXE porten més d’un any negociant el conveni laboral 2019-2020, ja caducat. Les seves reclamacions son la pujada salarial que els hi pertoca segons els acords dels convenis superiors i un augment de la plantilla que posi fre a l’abús de la subcontractació i les hores extres. Una indústria química, de demostrada perillositat, no pot funcionar a base de treballadors contractats per hores o treballadors amb un excés d’hores a les seves esquenes. IQOXE es nega a cedir amb aquestes reivindicacions bàsiques que no tan sols van en benefici dels treballadors si no també de la seguretat de tots els habitants de la zona.

Per tot això, els treballadors d’IQOXE han convocat vaga pel dia 30 de març. L’empresa està intentant vulnerar el seu dret a vaga amb l’exigència d’uns serveis mínims inacceptables. Si no volem tornar-nos a lamentar a posteriori, els treballadors han de guanyar aquesta batalla. Per aquest motiu, des del PCTC animem a tota la classe obrera en general, sobretot de la indústria química, i a tots els veïns i veïnes de la zona, a donar suport als treballadors d’IQOXE en la seva lluita contra l’empresa, la patronal AEQT i contra la Generalitat que els empara.

Visca la lluita de la classe obrera!

Cèl·lula del PCTC del Camp de Tarragona

Tarragona, 24 de març de 2021