Skip to main content

A hores d’ara, i amb els resultats de les eleccions al Parlament a la mà, hi ha poques sorpreses: la patronal torna a tenir la totalitat del Parlament sota el seu control, no hi haurà cap veu obrera en aquesta legislatura i la representació escollida mirarà de seguir cultivant il·lusions parlamentàries entre la nostra classe. Durant els propers quatre anys, faran tot el possible per convèncer-nos de la necessitat dels brutals atacs contra els nostres drets que vindran. Cal resistir.

Aquestes han estat unes eleccions marcades per una baixíssima participació, fruit del moment sanitari i polític. La greu situació de la Covid-19, que hauria d’haver impedit aquestes eleccions, ha fet que molta gent no anés a votar i, d’altra banda, la misèria i el desencís amb la política parlamentaria han llençat a una part important del poble a les mans de la demagògia de la ultradreta.

Des del Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya volem fer èmfasi en aquest últim punt, com a conseqüència de la seva extrema importància. La irrupció de VOX al Parlament ha provocat, i provocarà en els següents dies, un allau de propostes per fer un cordó sanitari al seu voltant. Totes aquestes propostes tindran en comú la invitació la classe obrera a situar-se sota els dictats i la direcció de forces pretesament “democràtiques”, però al servei del capitalisme al cap i a la fi. 

En aquest sentit, cal dir ben clar i ben alt que són les polítiques implementades pels governs central i català, totes elles en favor de la patronal, les que han decebut a bona part del poble i l’han lliurat en safata de plata a la ultradreta. La via per barrar-li el pas no és fer “fronts democràtics” ni “aliances antifeixistes”, sinó reorganitzar per fi el moviment obrer amb una perspectiva de classe i anticapitalista, que trenqui amb el pacte social i que confronti sense pietat les polítiques del govern els propers quatre anys, impedint que la ultradreta trobi arrelament entre els treballadors i les treballadores.

Els següents quatre anys seran els del desplegament d’una brutal crisi econòmica, sense precedents històrics, que qui gestiona el capitalisme buscarà carregar sobre les espatlles de la classe obrera. L’única forma d’impedir-ho és organitzar la resistència a cada fàbrica, a cada centre de treball i a cada barri obrer. Fem una crida a la nostra classe a no confiar en els cants de sirena de les formacions que, des de posicions pretesament progressistes, volen seguir destrossant els nostres drets laborals durant els propers quatre anys. 

Denunciem obertament i sense ambigüitats la política de conciliació amb l’enemic de classe de forces polítiques com la CUP, que després d’haver millorat els seus resultats electorals el primer que han fet és mostrar la seva voluntat de col·laborar en la nova formació d’un govern de la patronal. Per a la classe obrera, això ha de ser entès com un missatge clar: al llarg dels propers quatre anys, la CUP s’alinearà de manera decisiva amb els interessos del sistema. 

Les eleccions han demostrat com n’és de fort encara el xantatge al que es sotmet a la classe obrera quan arriben eleccions, obligant-la a escollir el “mal menor” dins del sistema. És fonamental que entenguem, des de la nostra pròpia experiència en la lluita de classes, que el sistema està dissenyat per esclafar-nos a nosaltres i als nostres drets i que un futur pròsper i d’esperança només es pot entendre amb la superació del capitalisme.

Els més de 4.000 vots recollits pel Partit Comunista en aquesta elecció són pocs però són valuosos. Perquè doblen els vots dels comicis anteriors i constitueixen un vot de resistència i de compromís, d’aquelles persones que estan disposades a renunciar a la dicotomia del “mal menor” i a votar incondicionalment al partit de la classe obrera, tregui o no tregui diputats o diputades. 

Ho hem estat dient durant tota la campanya i ho seguim dient ara: la lluita és a les fàbriques, als centres de treball i als barris obrers. És des d’allà d’on ha de partir la resistència i és aquesta l’única via per conquerir drets, per construir un país per a la classe obrera. La representació parlamentària del Partit Comunista, el dia que s’aconsegueixi, ha de servir per reforçar aquesta lluita i no pas per debilitar-la o adormir-la. 

Volem situar al conjunt de la nostra militància, dels amics i de les amigues del Partit, a totes aquelles persones que han col·laborat amb nosaltres durant la campanya, una calorosa felicitació, tot animant a continuar la lluita des d’avui mateix. Perquè elles i ells no descansen i nosaltres encara ho tenim tot per guanyar. 

Demostrem-los com és la força de la classe obrera.

Comitè Nacional del Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC)

15/02/2021