Catalunya

Vaga indefinida a la Nissan a partir del 4 de maig

By 3 mayo 2020 No Comments

El Partit Comunista dels Treballadores de Catalunya saluda la vaga indefinida convocada pel Comitè d’Empresa de Nissan com a única sortida que l’empresa ha deixat a la plantilla i anima a tots els treballadors a fer-ne seguiment.

Ja n’hi ha prou de xantatges. Ja n’hi ha prou que cada pocs mesos es situï a la plantilla de les fàbriques automobilístiques el fals dilema entre escollir entre acomiadaments i precarietat o deslocalització de línies de producció. Acceptar aquesta competència a la baixa entre diverses plantilles d’arreu del món o entre diversos governs per veure qui “facilita” més la producció al seu territori és posar-se una soga al coll. Els treballadors de la Nissan han emprès el camí que correspon davant l’envestida de la patronal, el camí de la lluita.

La solució per la NISSAN no passa per la reducció de línies de producció ni per l’augment de “la implicació” de les diferents administracions per “convèncer” a la companyia, l’única sortida de futur és la nacionalització de les fàbriques per posar la companyia sota control obrer, acabant d’una vegada per totes amb l’espasa de Damòcles que cada pocs mesos es posa sobre el cap de la plantilla.

Des del PCTC portem setmanes denunciant que l’actual situació de crisi serà aprofitada per la patronal per avançar en les seves demandes històriques contra la classe obrera. Concretament, la patronal i diversos organismes capitalistes com la Unió Europea porten anys reclamant mesures de major flexibilitat laboral. Volen acabar amb el treball fix i plantilles cohesionades i convertir el mercat laboral en un sistema de treballadors a demanda en funció dels pics de producció, mentre l’estat garanteix un sistema de subsistència miserable però suficient perquè la patronal tingui milions de treballadors disponibles en el moment que ho necessiti. El que es proposa per les fàbriques de la Nissan a Catalunya és aquest model.

Aquest model, que s’ha vingut a anomenar “uberització” del mercat laboral, serà el camp de batalla entre la patronal i la classe obrera en els propers temps, i si els directius de la NISSAN han decidit ser uns dels capdavanters en aquesta ofensiva, els treballadors de la NISSAN no s’ha quedat enrere i son a dia d’avui la punta de llança de tota la classe obrera en la defensa de les nostres condicions de vida. La crisi econòmica ha esclatat, hi hem de tenir ben presents les ensenyances de la crisi anterior. Només amb l’organització i la lluita es garantiran els nostres drets. Zero confiança en els diferents governs i en la socialdemocràcia. Sols el poble salva el poble. És ara, en els primers moments de la crisi i especialment acabat el desconfinament, quan la classe obrera ha de pressionar perquè ens ho intentaran treure tot.

S’han acabat els xantatges!
#FuturoParaNissanYa
NISSAN SOLUCIÓ: NACIONALITZACIÓ

PCTC